Επ’ ώμου και εν, δυό. Παρά το ειδικό βάρος του, ο Βαγγέλης, δεν κατάφερε να εκτοπίσει τους ευρωπαίους ηγέτες. “Μεταβολή και εν, δυό, ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο.”, του παρήγγειλαν.

Το πως και το πότε θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο αλλά και ο εφαρμοστικός του νόμος θα ανακοινώσει το βράδυ στη Βουλή ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών. Ενημερώνει τηλεφωνικά όλους τους αρχηγούς.
Ο χρόνος πιέζει και έτσι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να τηρηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία με τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή.
Αλλωστε υπάρχει και όρος στην στη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup  για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε στις 3 Ιουλίου στο έκτακτο Eurogroup να διαπιστωθεί ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και να ληφθεί από τους Ευρωπαίοιυς εταίρους η απόφαση για την εκταμίευση της 5ης δόσης…

Εδώ, ωστόσο μπορεί να παρουσιαστεί εμπλοκή αφού πολλοί είναι οι βουλευτές που διαφωνουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης φάνηκαν και από όσα ανακοινώθηκαν για την τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου – Σαμαρά.
Ο κ. Βενιζέλος, από τη μια είπε οτι δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της Αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την Κυβέρνηση και από την άλλη οτι έως το τέλος του μήνα θα πρέπει και τα 2 να έχουν ψηφιστεί.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ήδη και με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη και την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά και τα όσα συζήτησαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο που θα ψηφιστούν στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ο κ. Μόσιαλος διαβεβαίωσε ότι θα το ψηφίσουν οι 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κατέστησε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφιστεί με λιγότερους ακόμη κι αν αποχωρήσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Πηγή:  http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_5297.html

 

Advertisements