Συνταγματική, και με τη βούλα του ΣτΕ, η πολιτική της εξαθλίωσης των Ελλήνων.

Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, ούτε την ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ούτε την επιβολή κεφαλικών φόρων.
Όμως, το ΣτΕ, και μάλιστα με ισχυρότατη πλειοψηφία, δέχεται την κατάργηση του Συντάγματος, με καθαρά πολιτική αιτιολογία, ότι δηλαδή η αποπληρωμή του χρέους, που την αναγορεύει σε δημόσιο συμφέρον, είναι υπέρτερη του Συντάγματος, που προστατεύει την εργασία και την περιουσία.   Πρόκειται για μία καθαρά πολιτική και όχι νομική κρίση και αυτή πρέπει να καυτηριαστεί.
Η αυστηρά νομική κρίση θα έπρεπε να οδηγήσει σε προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Φαίνεται, ότι το ΣτΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις χώρες της Αργεντινής, Λετονίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, όπου υπάρχουν συνταγματικά δικαστήρια, έκριναν ότι είναι αντισυνταγματικά τα αντίστοιχα, για τις χώρες τους, μέτρα.  Ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον realfm, ότι η απόφαση του ΣτΕ  είναι η πρώτη του είδους και ότι πρόκειται για δικαστική εθνική πρωτοτυπία.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, στο δελτίο τύπου με ημερομηνία 22/6/2011 ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επιδιώκοντας για μια ακόμη φορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, όπως πράττει ιστορικά μέχρι σήμερα.

Advertisements