Το lifestyle ανακοινώνει.

Εύα Καϊλή: Γιατί ψήφισα ΝΑΙ. “Τελευταία ευκαιρία από μέρους μου στο κόμμα”

Νομίζουμε ότι η ανακοίνωση της κ.Καϊλή, εκφράζει το 90% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που όλοι λένε “τελευταία φορά”.
Το δίλημμα σήμερα είναι το κακό σενάριο, να ψηφιστεί αυτό το άθλιο και άδικο μεσοπρόθεσμο, και το χειρότερο σενάριο, να μην ψηφιστεί -να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές (όχι σε χρεωκοπία ακόμα) και να ληφθούν τα ίδια και χειρότερα μέτρα στην συνέχεια.
Την ευθύνη αυτής της επιλογής μας μετέφεραν γενιές πολιτικών που στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, νοοτροπίες και παιχνίδια συμφερόντων, στρεβλώσεις του συστήματος και αντιστάσεις σε κάθε εξορθολογισμό.
 Η δική μου μάχη όμως, δίνεται μέσα στην βουλή, και δεν …

επιτρέπεται να φοβηθώ και να εγκαταλείψω, αλλά να συνεχίσω εκ των έσω να προσπαθώ να βάζω κι εγώ αντιστάσεις σε ότι θεωρώ λάθος. Επειδή η κρίση αυτή υπερβαίνει τον κάθε έναν από εμάς, κι επειδή άθελα μου μπορεί να διευκολύνω με την παραίτηση μου ή την αποχή μου, τους κερδοσκόπους εκείνους που ποντάρουν στην αστάθεια και την πιθανότητα χρεωκοπίας της χώρας μου, επιλέγω το λιγότερο κακό σενάριο και συνεχίζω με όλες τις δυνάμεις μου να προσπαθώ να αλλάξω όλα όσα μου λένε πως δεν αλλάζουν..!

Λυπάμαι που έπρεπε να φτάσουμε στο παρά πέντε για να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα, αλλά 16 βουλευτές προσπαθήσαμε την ύστατη στιγμή να ζητήσουμε με τον πλέον σαφή τρόπο τα αυτονόητα. Οφείλουμε τώρα λοιπόν, να δώσουμε μια ευκαιρία. Όχι λευκή επιταγή! Και είναι η τελευταία ευκαιρία από μέρους μου. Και κάτι πιο προσωπικό: Είμαι θυμωμένη και αγανακτισμένη, γιατί δεν έχω την δύναμη μόνη μου να διορθώσω όσα βλέπω, γιατί εδώ και μήνες επισημαίνω λάθη και καθυστερήσεις, εδώ και μήνες ζητούσα απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες. 

Σε αυτή την μικρή παράταση, μέχρι να αντικατασταθούν οι αδικίες που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο, εδώ θα είμαι να αντιδρώ και να προσπαθώ να τα αλλάξω. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, βλέπω πολιτικούς που κατείχαν δεκαετίες σε κυβερνητικές θέσεις, να μιλάνε σαν να μην φέρουν καμία ευθύνη, αλλά ξέρετε…γνωριζόμαστε καλά…και εκ του αποτελέσματος θα κριθούμε όλοι. Λυπάμαι που η δική μου γενιά επιφορτίστηκε με τα λάθη τους.
Λυπάμαι που δεν είχαν την αξιοπρέπεια να αποσυρθούν από την πολιτική εκείνοι που δεν προσέφεραν ποτέ τίποτα αλλά πάντα πίστευαν πως είναι αναντικατάστατοι… Έπρεπε να ντρέπονται που μας οδήγησαν εδώ και ελπίζω πως θα ελεγχθούν όλοι όσοι πλούτισαν από λεφτά του δημοσίου τα τελευταία 30 χρόνια. Κι αυτό εύχομαι κι ελπίζω, να είναι η αρχή ενός γενναίου ξεκαθαρίσματος.
Η Βουλευτής
Εύα Καϊλή
Πηγή:  taxalia.blogspot.com
Advertisements