Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν πληρώνει τα πρόστιμα της τροχαίας.

Έκοψαν κλήση στον Ομπάμα…


Προφανώς η βρετανική Τροχαία δεν κάνει διακρίσεις, καθώς έκοψε πρόστιμο ακόμη και στο αυτοκίνητο του προέδρου Ομπάμα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson ισχυρίζεται, όπως δημοσιεύει η Evening Standard, ότι η αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου, όταν ο ίδιος επισκεπτόταν το Λονδίνο, προκάλεσε συμφόρηση στο κέντρο της πόλης και γι’ αυτό επεβλήθη στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόστιμο περίπου 200 δολαρίων.

Μπορεί το ποσό να φαίνεται ιδιαίτερα μικρό, ωστόσο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος, όπως λένε ο δήμαρχος και άλλοι αρμόδιοι, καθώς η Αμερικανική Πρεσβεία οφείλει περίπου 8,7 εκατ. δολ. στη βρετανική τροχαία από απλήρωτα πρόστιμα από το 2003. Καθώς οι δρόμοι δεν ήταν κλειστοί κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Μάιο, η αυτοκινητοπομπή υπόκειται στο πρόστιμο.

Ωστόσο, μέσα από την αμερικανική πρεσβεία αρμόδιοι επικαλούνται τη Συνθήκη της Βιέννης για Διπλωματικές Σχέσεις, σύμφωνα με την οποία οι διπλωματικές αποστολές εκπίπτουν από την επιβολή ανάλογων προστίμων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Standard, το προσωπικό όχημα του Ομπάμα, η Κάντιλακ που την αποκαλούν «Το Θηρίο», αρχικά απέφυγε την επιβολή προστίμου καθώς δεν διέθετε πινακίδες κυκλοφορίας και έτσι οι κάμερες δεν μπόρεσαν να καταγράψουν τον αριθμό του.
Πηγή:  real.gr