“Λυσιστράτη”. Σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη.

Το θέατρο “Ζίνα” παρουσιάζει στο κηποθέατρο Παπάγου (Κορυτσάς, 6η στάση), την Παρασκευή 29/7, στις 21:00, την κωμωδία του Αριστοφάνη, “Λυσιστράτη”. Ο Θύμιος Καρακατσάνης ντύνεται για τρίτη φορά Λυσιστράτη και μαζί με έξι κωμικούς φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός.

Η “Λυσιστράτη” μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του Αριστοφάνη, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων κι όμως δεν μπορεί γι’ αυτό να χαρακτηριστεί για ανήθικη. Τουναντίον είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς, ένα θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων – και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης.

Ο Αριστοφάνης σ’ όλα του τα έργα κάνει πολιτική. Γκρεμιστής των “κακώς κειμένων'”και δάσκαλος του σωστού. Αλλά στη “Λυσιστράτη”, που παίχτηκε στα 411 π.Χ. ο σκοπός του (η ειρήνη) ξεπερνάει τα όρια της πρώτης ανάγκης του λαού για προκοπή και γίνεται ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας.

Η Αθηναϊκή πολιτεία, είχε άμεση ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, γιατί αργά η γρήγορα, θα τον έχανε – και μαζί με την Αθήνα θα χανότανε όλος ο έως τότε ελληνικός πολιτισμός.

Πρωταγωνιστούν: Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Κώστας Βουτσάς.

Συμμετέχουν : Ιωσηφίδης Ιωσήφ, Χάρης Αρώνης, Μαρία Συκιανάκη, Θεοδώρα Βουτσά, Φίλιππος Φιλόγλου, Γιάννης Γούτης, Νίκος Δροσάκης,Μαρία Μαλλούχου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Ειρήνη Καζάκου,Γκέλη Γιακουμάκη και ο Κωνσταντίνος Κυριακού.

Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης

Advertisements