“…Ευχαριστούμε για την υποβάθμιση. Πρέπει όλοι ν’ απολυθείτε…”

Η Lucy Nobbe, από το St Louis του Missouri, είναι 51 ετών, μητέρα δύο παιδιών (της 11χρονης Holly και της 15χρονης Jacqueline).  Εργάζεται στον τραπεζικό τομέα –είναι αντιπρόεδρος της εταιρίας ιδιωτικών επενδύσεων Wedbush Morgan Securities- από το σπίτι της στο Kirkwood.

Εξοργίστηκε απ’ την υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ και αποφάσισε να αντιδράσει με τον ακόλουθο ξεχωριστό τρόπο.  Νοίκιασε αεροσκάφος και το μεσημέρι της Τρίτης πέταξε πάνω από την Wall Street και τα κεντρικά γραφεία της Standard & Poor’sΣτην ούρα του αεροπλάνου ανέμιζε ένα πανό στο οποίο ήταν γραμμένο το μήνυμα που ήθελε να στείλει και δεν ήταν άλλο από το : “…Ευχαριστούμε για την υποβάθμιση.  Πρέπει όλοι ν’ απολυθείτε…”.

Το νέο έγινε ευρύτερα γνωστό από την ίδια, μέσω Twitter. Αν και αρχικά είχε αποφασίσει να μην αποκαλύψει την ταυτότητά της, τα σχόλια που έλαβε ήταν τόσο ενθαρρυντικά που τόλμησε να αποκαλυφθεί.  Το εγχείρημα της κόστισε 668 ευρώ (895 δολάρια), καθώς, όπως δήλωσε, η εταιρία ενοικίασης αεροσκαφών εντυπωσιάστηκε τόσο με την ιδέα της, που της έκανε και έκπτωση!

“Σκέφτηκα ότι ήταν κάτι σχετικά ανέξοδο και ίσως κάποιος να με άκουσε” δήλωσε η Nobbe στο KSDK.

“Η μαμά μου δεν μοιάζει με τις άλλες.  Είμαι περήφανη για εκείνη” είπε η μικρή της κόρη.

Advertisements