Οι αγανακτισμένοι της Νέας Υόρκης. OccupyWallSt.org

Η ” Αραβική άνοιξη “, οι αγανακτισμένοι της Ισπανίας, της Ελλάδας, κ.α.  ενέπνευσαν τους πολίτες από διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.  Αυτοί οι πολίτες προσπάθησαν να οργανωθούν με σκοπό να συγκεντρωθούν έξω απ’το χρηματιστήριο, που βρίσκεται επί της περιβόητης οδού Wall Street, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον επαίσχυντο ρόλο των επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν το χρήμα ως μέσο επιρροής της αμερικανικής πολιτικής.  Να διαμαρτυρηθούν για την απληστία, την διαφθορά, τις περικοπές των κοινωνικών παροχών.  

Ωστόσο, η αστυνομία δεν επέτρεψε να μετατραπεί το Lower Manhattan σε πλατεία Ταχρίρ, καθώς απέκλεισε νωρίς εχθές, 17 Σεπτεμβρίου, τους δρόμους γύρω απ’ το χρηματιστήριο και τα ομοσπονδιακά γραφεία (Federal Hall).

Τελικώς, οι διαμαρτυρόμενοι για τους νταβατζήδες (πως μου ήρθε τώρα και θυμήθηκα το μπαϊρακτάρειον απόφθεγμα του Καραμανλή;) κατάφεραν να συγκεντρωθούν στην Trinity place, 300 μέτρα μακριά απ’ το χρηματιστήριο. Αν κατορθώσουν να στήσουν τέντες, να εγκαταστήσουν τα κουζινοκατσαρολικά τους κλπ. είναι ζήτημα χρόνου να το μάθουμε.

Οι αγανακτισμένοι της Νέας Υόρκης μπορεί για την ώρα να… είναι λίγοι αλλά όλα κάπως έτσι αρχίζουν.  Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης Bloomberg για τις επιπτώσεις απ’ την αυξανόμενη ανεργία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Ουάσινγκτον καθώς όπως είπε: “…Υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και αδυνατούν να βρούν εργασία.  Εάν δεν δημιουργηθούν θέσεις εργασίας θα εκδηλωθούν ταραχές στους δρόμους παρόμοιες μ’ εκείνες του Καΐρου και της Μαδρίτης.  Αυτό, να το λάβει σοβαρά υπόψιν της η Ουάσινγκτον…”.  Για τις δηλώσεις Bloomberg πατήστε εδώ

Εάν γνωρίζετε αγγλικά, στην ιστοσελίδα τους ” OccupyWallSt.org ”  μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτή τους την κίνηση που, όπως γράφουν, στοχεύει στην αφύπνιση όλων των ανθρώπων προκειμένου να ξανακερδίσουμε την κλεμμένη ελευθερία μας και γι’ αυτό καλούν όλο τον κόσμο να δράσει.