Μέτρα φωτιά της κυβέρνησης με αφορολόγητο στις 5000.

Ενα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ καταστρέφει μια ολόκληρη κοινωνία χωρίς λαϊκή εντολή! Φέρνει μέτρα φωτιά λόγω της ανεπάρκειάς του να ορθοποδήσει τη χώρα!

Μειώνουν το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ, υποχρεώνοντας σε φορολόγηση όσους έχουν εισόδημα 350 ευρώ το μήνα!!! Όσοι δηλαδή δουλεύουν με ημιαπασχόληση θεωρούνται “προνομιούχοι” και θα φορολογούνται!

Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε ότι η εργασιακή εφεδρεία για το τρίμηνο που απομένει μέχρι το τέλος του 2011 θα αφορά 30.000 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα (οι 10.000 εργαζόμενοι από τον στενό δημόσιο τομέα και οι 20.000 από τον ευρύ), κόβονται κατά 40% οι συντάξεις όσων είναι κάτω των 55 ετών και παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα, το έκτακτο χαράτσι στα ακίνητα θα ισχύει και μετά το 2012!

Ένα ακόμα δηλαδή μετρό, που από έκτακτο γίνεται μόνιμο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ηλίας Μόσιαλος:

1. το αφορολόγητο όριο κατεβαίνει στις 5.000 ευρώ «δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης» κατά τον κ. Μόσιαλο.

2. το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι «ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο, δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της».

3. περικόπτεται το 20% των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ «ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη του συστήματος». Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και μέχρι να φτάσουν σε αυτή την ηλικία θα περικοπεί κατά 40% το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

4. ο θεσμός εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί έτσι ώστε έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

5. η κυβερνητική επιτροπή έλαβε κι άλλες αποφάσεις για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επ’ αυτών δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

6. «το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας».

Θα είναι το 15o φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση μέσα σε λιγότερο απο δυο χρόνια!

Πηγή:  olympia.gr

Advertisements