Δεν τους ενόχλησαν τα σκληρά μέτρα, τους ενόχλησε η αναφορά στα βουλευτικά προνόμια.

“Θερμό επεισόδιο” προκλήθηκε πριν από λίγο στο εντευκτήριο της Βουλής μεταξύ ομάδας κυβερνητικών βουλευτών και του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου.

Περίπου 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτους τους Γιάννη Διαμαντίδη και τη Σούλα Παναρίτη επέκριναν σε έντονο ύφος τον κ. Μόσιαλο, όχι για τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ, αλλά επειδή ο ίδιος αναφέρθηκε δημοσίως (δελτίο ειδήσεων Αλτερ), στα προνόμια των βουλευτών, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι βουλευτής μόλις δυο χρόνια.

Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των μέτρων δια γραπτής ανακοίνωσης, τον χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο πρόσωπο, δείχνοντάς του μάλιστα την…έξοδο από το εντευκτήριο της Βουλής!Ο κ. Διαμαντίδης του είπε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που είπε και πως «προσβάλλει τόσο εμάς όσο και τους υπουργούς. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία και απολογούμαστε και δεν μπορείς εσύ να έρχεσαι και να μας επικρίνεις». Ακόμα πιο έντονη ήταν η αντίδραση της κυρίας Μερεντίτη: «Φύγε από εδώ. Εδώ είναι χώρος βουλευτικών προνομίων» φώναξε στον κ. Μόσιαλο.

Το επεισόδιο πήγε να πάρει «εκρηκτικές» διαστάσεις καθώς και άλλοι βουλευτές πήγαν να επιτεθούν φραστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου (το γραφείο του οποίου είναι δίπλα στο εντευκτήριο), ο οποίος αφού άκουσε τις φωνές συγκέντρωσε στο γραφείο του περίπου 20 βουλευτές για να τους επιπλήξει.

Το εντευκτήριο είναι χώρος όπου μαζεύονται οι βουλευτές και για αυτό στην θέα του κ. Μόσιαλου η κα Μερεντίτη του είπε ειρωνικά «τι ζητάς σε ένα χώρο προνομίων;».

Πηγή:  olympia.gr