Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ, στην οδό Πειραιώς, πραγματοποιεί αυτήν την ώρα η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αναφέρει ότι: «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η αποστολή από τη ΔΕΗ των πρώτων εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων από τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΕΗ, η πρώτη παρτίδα θα αφορούσε περίπου 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα με στόχο μέσα στο Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους και στα 5,5 εκατομμύρια υπόχρεων για την καταβολή του τέλους.

Στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΕΗ θα επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν υποχρέωση να πληρώσουν το τέλος καθώς σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον παρέλθουν 40 μέρες από τη βεβαίωσή του, θα κόβεται το ρεύμα.